Keuring elektriciteit

Een keuring elektriciteit bij woningen heeft als doel de veiligheid van de bewoners te garanderen en de kans op brand of ongelukken door niet juist werkende installaties te minimaliseren. Lees hier meer over de elektriciteitskeuring.

Keuring elektriciteit

Elektriciteitskeuring, wanneer verplicht en wie mag deze uitvoeren?

Een keuring elektrische installatie is verplicht wanneer:

- Er een nieuwe installatie, een uitbreiding en/of wijziging van de installatie of een tijdelijke installatie aangebracht wordt.
- De aansluiting wordt verzwaard.
- Er 25 jaren zijn gepasseerd sinds de laatste keuring.
- Een woning wordt verkocht met een elektrische installatie die gekeurd is vóór 1 oktober 1981.

Verplichte elektriciteitskeuringen mogen enkel worden uitgevoerd door erkende keuringsorganisaties. Deze staan garant voor de professionaliteit van de keuringsdienst verlenende partners.
 

Kosten van keuring elektriciteit en informatie die benodigd is

Er wordt door de overheid geen vaste prijs bepaald voor een elektriciteitskeuring. De kostprijs wordt dus door de vrije markt bepaald. Door offertes te vergelijken van Elektro organisaties kunt u echter besparen op uw elektriciteitskeuring.

Bij een keuring elektrische installatie kunt u (indien aanwezig) het best de volgende informatie beschikbaar stellen:

- het ééndraadsschema en situatieschema (deze is verplicht wanneer een volledig positief attest gewenst is)
- het EAN-nummer (u vindt het identificatienummer van de elektriciteitsmeter op uw verbruiksfactuur)

Vragen

Dat mag altijd.

Onze elektriciens bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde elektriciens.

Omdat u van meerdere elektriciens (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw elektro-klus!

Jazeker! U beslist altijd zelf of u de elektro klus laat uitvoeren. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, zonder verplichtingen.